Article

Scandalul CoinFlux zguduie usor lumea bitcoin in Romania

Scandalul Coinflux a apărut atunci când șeful Coinflux Vlad Nistor a fost acuzat de furturi de monezi din conturile americanilor folosind phishingul alături de alți 14 inculpați inclusiv crimă organizată, spălare de bani din droguri și prostituție.

Vlad Nistor, clujeanul săltat de DIICOT la cererea United State Secret Service este încă în arest preventiv la Secția 13, din București. Până în 18 ianuarie Vlad Nistor execută un mandat de arestare preventivă în vederea extrădării. Astfel că, în maxim două săptămâni, Vlad Nistor și ceilalți 14 inculpați (încă în arest preventiv în România) trebuie să intre pe teritoriul SUA, pentru ca mandatele de extrădare să nu expire. Potrivit surselor judiciare, apărătorii lui Nistor, atât din țară cât și din SUA (Nistor și-a angajat un avocat american) au purtat discuții cu procurorul de caz din Kentucky, care susține că nu s-a cerut ca firma Coinflux să fie supusă unor restricții. Mai mult, din partea americanilor, Coinflux își poate derula activitatea fără probleme.

Odată extrădat și ajuns pe teritoriul SUA, Vlad Nistor va fi cercetat și judecat în conformitate cu legile americane. Singura mențiune a Curții de Apel București a fost ca față de Vlad Nistor să nu se extindă urmărire penală pentru alte fapte ce nu au fost menționate în cererea de extrădare. 

Coinflux are conturile bancare blocate pentru moment…

Vom reveni cu alte detalii in curand.

Sursa: https://www.ziardecluj.ro/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *