Article

Huawei sub semnul întrebării în Europa!

Huawei a devenit în ultimii 5 ani un competitor important pe piața de telefoane mobile și dispozitive smart, având propriul procesor și o divizie de cercetare în inteligență artificială și tehnologii noi. 

Totuși Huawei este o firmă chinezească care ridică suspiciuni în privința spionajului cibernetic, lucru încă nedovedit de niciun centru de cercetare sau specialiști în securitate informatică. Scandalul arestării directorului financiar Meng Wanzhou în Canada cerută de SUA care dorește extrădarea sa din motivul că Huawei ar fi încălcat sancțiunile impuse Iranului. 
Meng Wanzhou este acuzată că a oferit informații false unor bănci în privința legăturii între SkyCom și Huawei, prima societate având acces pe piața iraniană încălcând sancțiunile americane, aceasta a fost eliberată pe o cauțiune de 10 milioane de dolari.

În urma acestui scandal și a problemelor de securitate raportate de specialiști europeni cu privire la echipamentele 5G mai multe companii telecom din Europa printre care Orange, Deutch Telecom, BT Group nu vor utiliza componente Huawei pentru proiectarea rețelei mobile 5G.

Sursă: Bloomberg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *